Results

Over Beleggersblog

Zelf beleggen of laten beleggen? Mogelijk is het geval nu dat je twijfelt om zelf te gaan beleggen of je geld te laten beleggen door de bank. We willen daar eerlijk over zijn, zoals experts . Als je echt wil verdienen aan beleggen, is het niet aan te raden om je geld in een of ander fonds te stoppen van je huisbankier. De meeste verdiensten blijven bij de bank achter en de banken rekenen hoge commissies, waardoor er aan het einde van de rit maar weinig bij jou komt. Beleg dus vooral zelf en neem hier de tijd voor. Investeer je eerste 100 euro en zie wat er gebeurt als je in fondsen en aandelen handelt. Daarmee ben je baas over de aandelen en fondsen in je portefeuille en heb je er zelf ook het meeste profijt van.?

Beleggen voor beginners

Beginnen met beleggen is voor veel mensen een grote en belangrijke stap. Voor beginners kan beleggen best ingewikkeld zijn en veel vragen oproepen. Daardoor schrikt beleggen veel mensen af en dat is erg jammer, want beleggen is helemaal niet lastig en hoeft ook niet veel risico’s tot gevolg te hebben. In dit artikel vertellen we je wat je als beginnende belegger moet weten en helpen we je op weg om de eerste stap te zetten in de wereld van beurzen en beleggen. We leggen eerst uit wat beleggen is, behandelen de motieven die beleggers kunnen hebben, favoriete vormen van beleggen en de risico’s en hopen je via die manier goed te informeren zodat ook jij succesvol kunt beginnen met beleggen.

Jouw link hier?

Jouw link hier?

Waarom zou je beginnen met beleggen

Om wat voor reden zou je starten met beleggen is misschien wel een heel goede vraag die je eerst zou moeten beantwoorden voordat je verder kunt. Mensen hebben tal van redenen om te beginnen. Zo kan het zijn dat mensen spaargeld over hebben en beleggen als een nieuwe hobby zien, maar het kan ook zijn dat men niet tevreden zijn over de rentes op spaarrekeningen. Veel mensen willen hun geld beleggen om er uiteindelijk meer winst mee te behalen. Wie zich goed verdiept kan absoluut winsten boeken op de beurs, bijvoorbeeld door het beleggen in dividendaandelen van grote bedrijven. Wat je doel ook is, bij ieder doel past weer een geheel eigen vorm van beleggen.

Hoe werkt beleggen?

Als je begint met beleggen schaf je een aandeel in een bedrijf aan of een fonds. Daarmee koop je op een bepaald niveau een stukje van het bedrijf en is het vervolgens afwachten tot de koers omhoog zal gaan. Wanneer de koers omhoog is gegaan, geldt dat ook voor jouw vermogen. Daalt de koers echter, dan zal jouw investering ook dalen. Je gaat dit zelf aanvoelen en je zal gevoel krijgen voor goede en minder goede dagen op de beurs. Beleggen is onder te verdelen in verschillende vormen en bij ieder van die varianten komt een andere manier van aanpak aan bod. Ook het risico verschilt van aanpak tot aanpak en beleggingsvorm tot beleggingsvorm.

Jouw link hier?